Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се промениха хората през последните столетия?

Човечеството става по-високо, по-тежко и живее по-дълго

хора Всички тези изменения са настъпили за последното столетия, твърдят учените. Но причината не е само в еволюцията, тъй като един век не е достатъчен за такива изменения.

В много страни децата започват да съзряват по-рано, особено момичетата. Много изследвания показват, че за последния половин век възрастта на достигане на полова зрелост при тях намалява.

Изследвания показват, че съществува връзка между прекалената пълнота и ранното настъпване на полова зрелост и момичета с висок индекс на маса на тялото достигат полова зрелост по-рано. Това може да има негативни последствия за здравето, тъй като ранното съзряване е свързано с развитието на хипертония и диабет в по-късна възраст.

Съществуват и социални последствия. В някои култури девойката, достигнала полова зрелост, се смята за достатъчно голяма за брак, а следователно има по-малко възможности за продължаване на образованието или кариера.

Хората днес живеят по-дълго откогато и да било. Според Световната здравна организация средната продължителност на живота в света е нараснала с 30 години през XX век и през 2012 г. е била 70 години. Специалистите предсказват, че средната продължителност на живота на жените, родени през 2030 г., ще е 85 години.

Увеличението на продължителността на живота се свързва с постиженията в медицината, подобряването на санитарните условия и достъпа до чиста вода. Но макар че тези фактори са намалили нивото на смъртност от инфекциозни заболявания, смъртността от дегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, заболявания на сърцето и рак се е увеличила.

С други думи, хората започнаха да живеят по-дълго, но умират от други болести. Ръстът на авто-имунните заболявания като множествена склероза и захарен диабет I тип, се свързват с подобряването на хигиената. Тоест, когато тялото се подлага на въздействието на прекалено малко микроби, имунната система реагира прекалено остро дори на най-безобидните от тях.

Какво очаква хората на бъдещето, като се има предвид колко бързо технологиите променят нашия свят?

Съществуват опасения, че бъдещето на еволюцията ще се определя от генното инженерство. Бионическите импланти, нанотехнологиите и новите лекарства още повече ще удължат живота на човека. Специалистите смятат, че с помощта на технологиите в близките 30 години можем да достигнем безсмъртие. Макар че звучи като научна фантастика, е ясно, че хората бързо се развиват и технологиите оказват огромно влияние върху този процес, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *