Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кое лекува по-добре – вярата или лекарството?

Днешните хора имат прекалено голямо доверие на фармакологията

аптечка Вярата в избавлението от болестта с помощта на химически препарати не може да бъде наречена сляпа, фармакологията е спасила човечеството от много тежки заболявания, направила е живота ни по-комфортен, създала е лекарства срещу болката и дори е предложила методи за лечение на емоционални проблеми като депресия, тревожни състояния, нарушения на съня и др.

В медицината е широко известен т.нар. ефект плацебо, когато лекарите дават на пациента „празни хапчета“ вместо лекарства, но въпреки това се наблюдава, намаляване или пълно изчезване на симптомите на заболяването. Така единствено увереността на пациента, че взема силно действащо лекарство, дава положителен резултат.

Да, трябва да вярваме, че в случай на сериозно заболяване медицината ще ни помогне, но не-винаги можем да различим неразположението от лошото настроение, безизходната ситуация -от прищявката, реалната опасност – от измисления проблем. И се появява сляпата вяра, че всичко се решава е таблетка.

Лекарства, които контролират теглото

Не е тайна, че мошениците печелят луди пари на гърба на женската доверчивост. Пример за това са препаратите, чиито реклами твърдят, че с тяхна помощ ще намалим мастните отлагания в дадена част от тялото. Без диета и физически упражнения такова вълшебство е невъзможно! Идеята, че определен тип медикаментозни средства ускоряват изгарянето на калории, няма научни основания. Единствено физическите натоварвания могат да се справят с този проблем.

Използването на лекарства за ограничаване на теглото има опасни последствия и не се препоръчва по редица причини. Те предизвикват опасни странични явления и помагат само за кратко, след което организмът привиква към тях и се налага съществено да се увеличи дозата за постигане на предишния ефект. А след курса на „лечение“ човек бързо си възвръща предишните килограми, тъй като всъщност не е изработил естествени навици за здравословно хранене. Наблюдава се и химическо и психологическо привикване и зависимост от фармацевтичните средства, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *