ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите рецепти с ябълков оцет – ефективни и лесни

При избора на ябълков оцет четете внимателно етикета. В състава му не бива да има химически добавки

Ябълков-оцет Истинският е тъмен и може да е леко мътен. Ето и рецептите:

Супена лъжица оцет се сипва в чаша топла вода и се изпива сутрин на гладно, ако сте добре със стомаха. Оцетът съдържа пектин и мощния антиоксидант –провитамин А. Чрез него помага да се разградят мазнините и въглехидратите, потиска се апетитът и желанието за нещо сладко.

Със същия разтвор на оцет и вода се плакне гърлото веднъж на всеки час при ангина, тонзилит, фип, кашлица. Заздравява венците и разтваря зъбната плака.

При анемия също препоръчват оцет – съдържа желязо, фолиева киселина и витамин В12, нужни за усвояването му. Прилага се и при артрит, камъни в бъбреците и при висок холестерол.

При умора с чаша вода и 2 ч.л. оцет в нея се разтрива цялото тяло, като масажирате ръцете. Помага и при тежки крака – разтриват се отдолу нагоре. При разширени вени разтривките са сутрин и вечер.

2 ч.л. оцет в чаша вода се пият сутрин и вечер при високо кръвно. Страдащите от гастрит и повишена киселинност да не го правят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *