Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин Е – колкото полезен, толкова и вреден

Недостигът на витамин Е може да доведе до висок холестерол и проблеми със сърцето и обмяната

витамин Е Всекидневният му прием е нужен за превенция на неврологични болести, алцхаймер и рак на белия дроб. Свръх-прием в синтетичен вид обаче увеличава риска от кръвоизливи и рак на простатата.

Изследване, публикувано в „Америкън джърнъл ъв клиникал нутришън“, поставя витамин Е сред най-полезните антиоксиданти.

Той е мощно оръжие срещу високи нива на LDL холестерол и тромбози. Американски учени доказват и че този витамин е от изключително значение при хората със свръхтегло и диабет.

Витаминът предпазва и черния дроб. В САЩ се приема всекидневно.

Според учени от Кеймбридж витамин Е е незаменим и за сърцето. Изследване с над 2000 души показва, че рискът за него спада с 47% при прием на витамин Е. Американската академия по неврология изтъква защитната роля на този витамин при различни неврологични състояния и болести, включително болестта на Алцхаймер.

В Раковия институт в Бетезда са проследили близо 30 000 пушачи в продължение на 19 г. и са установили, че рискът от рак на белия дроб спада при хора с по-високи нива витамин Е в кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *