Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо да ядем боровинките замразени!

Черните и сините боровинки стават по-полезни, след като се замразят. Този неочакван извод са направили учени от САЩ.

boroУчени от университета в Южна Дакота – САЩ, твърдят, че боровинките трябва да се консумират след замразяване. По принцип се счита, че тези плодове реализират всичките си полезни качества най-добре в прясно състояние, припомнят от medikforum.ru.

Черната и синята боровинка са истински антиоксидантни бомби. Те съдържат много антоцианини, които са жизнено важни за балансираното функциониране на сърдечно-съдовата и нервната система. Знае се, че се отразяват оздравяващо върху зрителния апарат и укрепват имунната система, подобряват клетъчното хранене. Всеобщо е вярването, че тези великолепни плодове са най-добри за консумация в прясно състояние. Американските учени обаче развиват тезата, че при свежата консумация част от полезните вещества в плодовете остават неусвоени. Най-хранителни боровинките стават след замразяване.

Основанията за подобно твърдение са следните: значителна част от боровинковите антиоксиданти са в плодната ципа, която трудно се усвоява от човешкия организъм. Замразяването и последващото размразяване нарушава структурата на тази ципа и образно казано я “сдъвква”, подготвя я за по-лесна консумация.

Изследователите уверяват, че процесът на замразяване-размразяване не влияе върху количеството на антиоксидантите. Те дори препоръчват замразените плодове да се смилат директно и, комбинирани с други компоненти по избор, да се консумират във вид на разхлаждащи коктейли или ободряващо смути.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *