Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 съвета как да се отървем от акари

Акарите са много малки паякообразни, които се хранят с кожните клетки. 

В зависимост от вашата хигиена и местоположение, акарите могат да станат толкова разпространени, че да предизвикат алергии. Въпреки че не можете да премахнете напълно всички акари от домашния прах, използвайте комбинация от следните методи:

  1. Премахнете всички постелки от леглата в къщата си. Това е мястото, където акарите обикновено са концентрирани.
  2. Измийте настилките и изперете възглавниците и матраците, колкото можете в гореща вода –  над 54 градуса по Целзий. Ако имате тежък проблем с много домашен прах, трябва всяка седмица да перете всичките си завивки, възглавници, дюшеци и матраци в гореща вода.
  3. Помислете си дали можете да изхвърлите възглавниците, които са от 6 месеца до 2 години. Старите възглавници и завивки привличат най-много акари и не могат да бъдат почистени съвсем. Заменете възглавниците и завивките с такива, които могат да се перат лесно в пералня и да се сушат в сушилня.
  4. Покрийте вашите матрак и възглавници с алергенни корици. Ако е възможно, използвайте опциите за такива от изкуствени материи, тъй като акарите не могат да живеят в тях, както правят в материи от естествена вълна или памук.
  5. Купете прахосмукачка с вакуум и филтър с висока ефективност за пречистване на въздуха. Те почистват най-ефективно акарите и техните яйца за разлика от другите модели. Ако вече имате прахосмукачка с такъв филтър – сменяйте го всяка година.
  6. Помислете за замяна на стария килим с теракотни плочи или ламиниран паркет. Килимите, мокетите и другите настилки са благодатна почва за акари, особено ако имате домашни любимци.
  7. Редовно почиствайте килимите с гореща вода – над 54 градуса.
  8. Научете повече за нивата на влажност в дома ви. Акарите виреят в среда с висока влажност, така че те се срещат повече в много крайбрежни райони. Стремете се към ниво на влажност, което е по-малко от 50 на сто. При 45% влажност на въздуха акарите ще се разпространяват по-малко, макар че тази влажност не се възприема добре от някои хора.
  9. Дръжте вашите домашни любимци извън своите спални. Те увеличават разпространението на домашен прах и акари.

 

 

Дали вашата спалня е вредна за здравето ви?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *