Какво означава да ви сърби носът и ухото?

Сърби ли ви носът? Не е на добре. Така казват хората

сърбеж

Според тях съдбата има нещо за казване и е избрала именно носа, за да си каже думата под формата на сърбеж. Ще имаш неприятности, може да получиш плесница… Ако те сърби главата, ще те наклеветят, ако са ушите, подготви се за новини за бебе, а ако те сърби навсякъде, внимавай за големи неприятности!

Е, хайде стига, повече от ясно е, че сърбежът по цялото тяло въобще не е добра новина. Но в повечето случаи няма нищо общо със суеверията, а със здравето.

Ако се чувствате като в чужда държава, когато разговаряте с тялото си, не е нужно да се записвате на езиков курс. Не се поддавайте и на хипохондрията, но сменете честотата и уловете малките сигнали, които тялото излъчва.

Сърбящ нос

Неприятно е и често продължително, обикновено отвън. Може да се дължи на много неща. На рязка промяна в околната температура, ако излезете от много топла баня в хладна стая например, или на дехидратация на кожата. Ежедневното поемане на достатъчно количество течности е важно за влажността и еластичността на кожата. Ползването на лек крем също може да облекчи състоянието. Но бъдете внимателни със силните аромати в козметиката, може да влошат положението. Сърбящият нос може да се дължи и на алергична реакция. Потърсете съвет от специалист, ако състоянието упорства продължително. Обикновен антихистаминов гел може да ви облекчи, докато стигнете до лекарската врата.

Сърбеж в ухото

Едва ли има нещо по досадно и мъчително от това. Може и някой да ви мисли или да говори за вас. По вероятно е да става дума обаче за механично дразнене на кожата в ушния канал или да е причинено от продължително стоене със слушалки или разговаряне по телефон, реакция към прахови частици или химикали. Възможно е да имате и по-сериозен проблем – инфекция. Ако оплакванията се проточат във времето, не отлагайте визитата при специалист УНГ, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *