Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 начина да запазите младостта за по-дълго време

Оказва се, че сред причините, предизвикващи ускорено стареене на кожата, има цяла група, която зависи изключително от самия човек

младост Затова в речниците на лекарите се появи нов термин – бихейвиорално, или поведенческо стареене (от англ. behaviour – поведение). Как да избегнем вредните фактори, за да удължим младостта на лицето и тялото?

Пълноценен сън. Всички знаят, че недоспиването е вредно. При недостиг на сън се лишаваме от най-мощните природни подмладяващи средства. Доказано е, че в периода на нощния сън „работят“ нашите стволови клетки, които се насочват към органите и тъканите, които се нуждаят от „ремонт“. Именно нощният сън „лекува“ лицето ни, премахвайки образувалите се бръчки.

Лягайте си не по-късно от 12 ч., спете не по-малко от 7 – 8 часа.

Борба със стреса. При стрес се нарушава изработването на колаген – белтъка, осигуряващ здравината и еластичността на нашата кожа. С времето това води до образуването на бръчки, кожата увисва и се появяват така неприятните гънки по врата. При стрес се изработва по-активно веществото меланин и кожата се покрива с пигментни петна.

Тъй като стресът отслабва общия имунитет на организма, при силни емоционални сътресения се обострят кожните заболявания.

Занимавайте се с аутотренинг, посещавайте психолог, опитайте се да промените отношението си към живота, намалете нервното напрежение.

Здравословна околна среда. Старайте се по-често да сте сред природата. Доказано е, че в провинцията по-бързо се възстановява биологичният часовник, което осигурява на организма добро самочувствие и човек изглежда по-млад, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *