Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко опасни са всъщност сънцезащитните кремове?

Проучвания на специалисти от медицинския университет „Маунт Синай“ в Ню Йорк са показали, че понякога в слънцезащитните кремове, млека и лосиони има опасни съставки

слънцезащитни кремове Според тях не трябва да избирате продукти с витамин А, ретинол и ретинил палмитат. Те са антиоксиданти и предпазват кожата от стареене, но са фототоксични.

Мазила с оксибензрн и диоксибензон трябва да се избягват от хора с чувствителна кожа и деца до 2 години.

Учените съветват да не се избира слънцезащитна козметика с октил метоксицинамат (ОМК), октил диметил, хомосалат, параминобензоена киселина (РАВА), синтетични аромати, парабени, извлечени от петролни суровини.

Преди да си купите слънцезащитна козметика, прочетете внимателно етикета. Имайте предвид, че са полезни продуктите с минерални филтри – титаниев диоксид и цинков оксид, които се получават от глинени и пясъчни утайки. Те осигуряват едновременно UVA и UVB защита, като създават лек филм връху кожата. Задължителни са и овлажнителите – слънчогледово олио, кокосово масло, глицерин, маслата от жожоба, ший, евкалипт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *