Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятото влияе благоприятно на акнето

Пъпките намаляват или дори изчезват

акне Поради това тийнейджърите често стават по-немарливи в грижите за кожата. Не бива да го допускате, защото още в началото на есента състоянието ще се влоши. Дерматолозите съветват да продължите добре да почиствате кожата. Профилактично действие имат парните вани с розмарин, лайка или мента. Те спомагат за по-лесното премахване на комедоните, които могат да предизвикат акне.

Желателно е да спазвате диета. Редица изследвания сочат, че някои храни могат да утежнят протичането на кожното заболяване.

„При акне, което затихва и след това се появява отново, трябва да погледнем в чинията си. Може би точно там е проблемът, който пречи за пълното излекуване – казва дерматологът доц. д-р Жана Казанджиева. – Млечните изделия и продуктите с висок гликемичен индекс трябва да се избягват. В списъка влизат и белият хляб, пържените картофи, макароните, белият ориз, динята. Проучванията доказват, че храни с нисък гликемичен индекс се отразяват благоприятно на проблемната кожа. Сред тях са много зеленчуци – броколи, гъби, зелени чушки, зеле, лук, домати, зелена салата, патладжани, чесън, а също пълнозърнестите изделия, бобовите храни и крехкото месо без тлъстини.“ Някои данни сочат, че омега-6 мастните киселини също са виновни за по-тежкото протичане на акне. Хранителните им източници са слънчогледово олио, фъстъчено масло, I жълтък, пилешко месо, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *