Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Идването на детето е изпитание за родителите

Имаме сериозен проблем. С огромна радост се сдобихме с рожба.Това е един от най-щастливите мигове в живота ми. Преди да предприемем тази сериозна крачка със съпруга ми бяхме задружни, нежни един към друг, от нас струеше любов. Бяхме идеална двойка. След раждането на детето нещо се случи. Животът ни е пълен, но сякаш детето, създадено с толкова любов ни отдалечава един от друг. Нямаме време да разговаряме, да излизаме, да се чувстваме както преди. Сякаш сме охладнели.Аз не съм се променила и ги обичам с цялото си сърце.Но съпруга ми е променен,станала е нервна и раздразнителен. Искам да върна любовта и топлата му усмивка.

Златомира Иванова, Плевен

Появата на дете води след себе си палитра от нови изживявания в семейната двойка. Радостта се преплита с огромна ангажираност и отговорност, особено за родители, които сами се грижат за детето си. То е диригентът, който определя ритъма на целия ви съвместен  живот. Всяка ваша стъпка и мисъл са подчинени на малкия “диктатор”. Осъзнавайки тази промяна, често родителите се затварят в себе си и се отдават изцяло на своето дете, особено майките. Желанието да бъдете идеални родители за сметка на взаимоотношенията ви, може да коства много и на двама ви. Синхронът в двойката трябва да бъде върнат – търсете взаимността, близостта, доверието. Във всеки момент му давайте да поеме детето,макар и за малко, бъдете заедно, излизайте. Търсете нови форми на интимна близост, нова чувственост.Не крийте желанията си и смело провокирайте фантазиите на своя партньор. Разговаряйте за ежедневните неща, за общите ви планове. Споделяйте чувствата си. Ако доверието и човешката топлота са били част от предишните ви отношения, те пак са при вас, но са заглушени от бебешкия плач, от емоциите за първото зъбче.Трябва ви повече смелост,за да ги отприщите и да говорите за тях “както преди”.

Дорина Пантелеева и психолог, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да я потърсят на тел.: 02/991 48 77 или на 0887/ 615 732

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *