Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Глобалното затопляне причинява…камъни в бъбреците!

Глобалното затопляне може да се окаже причина за рязкото нарастване на случаи с бъбречнокаменна болест. Експерти от Филаделфия обявиха, че топлото време увеличава риска от образуване на камъни в бъбреците.

petrosАмериканските учени изследвали досиетата на 60 000 пациенти – възрастни и деца, от пет града: Атланта, Чикаго, Далас, Лос Анжелис и Филаделфия. Те събрали данни по заболеваемостта от бъбречнокаменна болест и ги съпоставили с температурните особености на градовете, разкриват от medikforum.ru. Установена е закономерност: рискът от заболяването рязко нараства, ако температурите се повишат с 10 градуса.

Факт е, че при топло време организмът губи повече течности. Обезводняването води до повишена концентрация на калция и минералите в урината, което води до образуване на камъни. Ако тези камъни не могат да се изхвърлят с урината, трябва да се прибегне до медицински намеси, включително хирургични.

Известно е, че камъните в бъбреците се отстраняват по два начина. Радикалният изисква скалпел и обща анестезия, а щадящият предполага раздробяване на камъните чрез лазер и изхвърлянето им отново по “трасетата” на отделителната система.

Зачестилите случаи на бъбречнокаменна болест според филаделфийската група са следствие от глобалното затопляне. Затова те призовават родителите да следят дали децата им поемат достатъчно вода в горещите дни. Ако организмът не понася системно обезводняване – високите температури не са опасни.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *