Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пирамемът и ноотропилът помагат на паметта

Аз съм на 68 години. От няколко месеца се улавям, че забравям по-лесно, по трудно се съсредоточавам. Имам чувството, че вече не мога да извършвам същата по обем и качество умствена работа, каквато с лекота извършвах по-рано, а все още това ми се налага. Прочетох, че има медикаменти, които подобряват работата на мозъка, Мога ли да ги приемам?

Иван Дянков, Русе

Най-общо нарушенията на паметта и нарушените функции на мозъка се наблюдават при няколко групи заболявания. На първо място това е естественото стареене на мозъка. Постепенното износване води до загуба на клетки. 2-ро – това са пораженията, които се нанасят от мозъчния инсулт /съдова енцефалопотия/. 3-то подобни са симптомите на болестта на Алцхаймер, която се среща и при по-млади хора, също и болестта на Пик. Подобни са пораженията и от някой вируси като СПИН и Луда крава.

До загуба на памет се стига и при редица интоксикации – например алкохолната. Същите оплаквания имат хора, които често са получавали травми в главата като боксьорите.

Основното средство за борба с това страдание са т.нар ноотропни средства /медикаменти/ – пирамем и ноотропил. И двата препарата подобряват обмяната на веществата в мозъка, спомагат за елиминиране на токсините, подобряват кръвоснабдяването. Те имат свойсвото и да разреждат кръвта, т.е. предпазват от инсулт. Не на последно място тези медикаменти улесняват пренасянето на информация между отделните части на мозъка. Оттам пък се подобрява процеса на запаметяване и по лесното и възпроизвеждане след това.

Друга група медикаменти, които могат да помогнат са тези на билкова основа. Става дума за препаратите, използващи гинко билоба. Те са извлек от него, който се продава под формата на таблетки и капсули. За тях важи всичко писано по-горе плюс това, че разширяват както съдовете в мозъка така и тези в крайниците.

Преди обаче да предприемете каквото и да били лечение е нужно да се консултирате лекар-невролог, за да не сгрешите заболяването.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 0898/ 990-788.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *