Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как се роди умният контрацептив на Бил Гейтс!

Подкожен контрацептив с дистанционно управление е разработен в Масачузетския технологичен институт. Разработката е станала възможна благодарение на финансирането, осигурено от Бил Гейтс.

bilУмният контрацептив, разработен с участието на най-богатия човек на планетата, е тържество на високите технологии, описват от medikforum.ru. По същество това е компютърен чип, който се имплантира подкожно и отделя в организма дози левоноргестрел – хормон, предотвратяващ забременяването. Чипът има срок на действие от 16 години! Жената сама ще решава кога да активира контрацептива и кога да го изключва. Това се прави с дистанционно управление.

Имплантът е предназначен за “монтаж” върху корема, в областта на седалищните части или горната част на ръката. Дълготрайността на продукта спестява на притежателката му ходенето по болници. В момента вече има действащи импланти с подобно действие, но животът им не е по-дълъг от три години. Ако една жена пожелае да се раздели с импланта си преждевременно, това се прави в съответната клиника.

Най-новият контрацептив ще бъде подложен на редица изпитания; изисква се цялостна проверка на неговата безопасност. Ако всичко мине гладко, продуктът ще се появи на пазара през 2018 година.

Началото на тази история е отпреди две години. Тогава Бил Гейтс посетил Масачузетския технологичен институт и по време на една от срещите задал въпрос на местния професор Робърт Лангер. Гейтс се интересувал може ли да бъде създаден контрацептив, който жената сама да включва и изключва. Веднага след визитата на Гейтс разработката на новия контрацептив с дистанционно управление започнала.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *