Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Контрацептивите състаряват репродуктивната система

Приемът на хормонални контрацептиви може да намали фертилността на жените. Хормоните износват репродуктивната система, твърдят учени.

hormХормоните състаряват репродуктивната система, увеличават възрастта й и намаляват продукцията на здрави яйцеклетки, описват от medikforum.ru по данни от The Daily Mail.

След като спре приема на оралните контрацептиви, една жена би трябвало да се върне към обичайния си функционален ритъм. Съществува обаче т.н. мъртва зона след прекратения прием на таблетки, в рамките на която не е възможно забременяване. По-голяма част от жените могат да забременеят едва половин година след прекратения прием на таблетките. Такива поне са били резултатите от наблюденията над 833 жени на възраст от 19 до 46 години според тематично британско изследване. Разбира се – изключения винаги има, тук също!

При изследването специалистите проследявали специални показатели за фертилност. Жените, които приемали орални контрацептиви, имали с 16 до 19% по-ниски показатели за фертилност в сравнение с други, които не вземали хапчета против забременяване. В първата група яйчниците на изследваните жени изработвали до 50% по-малко яйцеклетки и след прекратения прием на таблетки. Мнението на изследователите е, че приемът на орални контрацептиви може да замъгли картината на проблеми с яйчниците, които не функционират с отклонения не само под въздействието на хормоналния препарат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *