Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как картофите се грижат за здравето ни!

Картофите са популярни и евтини хранителни продукти, към които никой не е равнодушен. Освен достъпни и вкусни, те се оказват и изключително полезни за здравето ни, коментират американски учени.

presni_kartofi* Картофите помагат при хипертония, отбелязват от medikforum.ru. Те смъкват кръвното налягане почти колкото овесените продукти, като при това не влияят върху теглото. Ефектът се обяснява с високото съдържание на калий, който е изключително важен за здравето на хипертониците. Както при всяка храна – и тук важи правилото да не се прекалява с количеството.

* Картофите пазят от рак. В този кореноплод има добър процент лектини – това са специфични белтъчини, и гликопротеини. Именно те потискат растежа на раковите клетки.

* Чрез картофи се пазим и от наднормените килограми. Заблуда е да се винят картофите за увеличаването на нечие тегло. Напротив – ако един човек на диета включи в менюто си и картофи, той по-лесно ще опази силуета си. Впрочем специалистите по хранене изненадващо обявиха, че шампион по ядене на картофи на глава от населението е Беларус със 181 кг. В класацията следват Киргизия – 143, Украйна – 136, и Русия – 131.

При този паралелен рейтинг за употребата на картофите се оказва, че Великобритания едва се класира на десето място, а САЩ изобщо не са сред най-добрите!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *