ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете си домашен дезодорант против изпотяване

В горещините 2-3 млн. потни жлези по цялото тяло работят на пълни обороти, снабдяват кожата с влага и предотвратяват прегряването й

дезодорант
Нормален физиологичен процес, но с неприятни последици -влажни петна по дрехите, лоша миризма. Затова съвременната козметология предлага да ги избегнем с дезодоранти и антиперспиранти.

Обикновено дезодорантите неутрализират миризмата на пот чрез антисептичен агент, който унищожава бактериите. Антиперспирантите не само неутрализират неприятната мириса, но и подтискат потенето.

Има обаче и природни средства, които премахват неприятния мирис – например обтриването с отвара от градински чай, лавандула и роза.

Може да си направите натурален дезодорант със сода за хляб, която абсорбира миризмите, царевичното нишесте, което поема влагата, кокосовото масло, което има антибактериални свойства, и масла от чаено дърво и лавандула.

Домашна пудра става от 1/2 ч.ч. сода за хляб, 1/2 ч.ч. царевично нишесте и 3 капки масло от лавандула.

Крем-дезодорант се получава, като разтопите на водна баня по 1 с.л. кокосово масло и восък. Като махнете съда от огъня, прибавете 1 с.л. глицерин, 1 ч.л. розова вода и няколко капки масло от лавандула. Разбъркайте добре и изсипете крем-дезодоранта в стъклен буркан. С влажен тампон гребнете от него и намажете подмишниците.

Естествено, най-добрата защита от неприятната миризма на пот е честото миене, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *