Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изгонете запека с фибри

Храни с фибри се отразяват благотворно на чревните несгоди

фибри

Не белете ябълките и не махайте стъблата на броколите. Те ще ви помогнат, фибрите поемат вода и това прави фекалиите меки. Така те лесно се придвижват при мускулните съкращения на червата.

Сушените сини сливи имат слабителен ефект заради фибрите и заради сорбитола в тях. Този високовалентен алкохол действа отпускащо. 4-5 сушени сини сливи стигат за облекчаване. Но с тях не бива да се прекалява, защото сорбитолът може да раздразни лигавицата на червата.

Упражнения

Хроничният запек е особено чест при обездвижени, физически слаби хора и в периода след операции. Причината е в понижената еластичност на мускулатурата на корема и червата. Китайците са установили, че упражнения с бавни извъртания на кръста помагат, тъй като укрепват именно нея.

Най-добре е да се правят рано сутрин или преди лягане, а дори и между храненията. Застава се в разкрачен стоеж със стъпала, обърнати леко навън и по-разкрачени от ширината на раменете. Коленете са присвити. Въртят се кръстът и тазът по часовниковата стрелка. Горната част на тялото и краката са неподвижни. Първо 20 завъртания. Всеки ден се увеличават до достигане на 200.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *