Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Китайска билка убива един от най-опасните видове рак

Една съставка на китайска билка може да се окаже ключът към ефективното лечение на най-опасното онкологично заболяване – рак на панкреаса

При рак на панкреаса дефектните клетки започват бързо да се размножават и това ускорява растежа на тумора, като намалява шансовете за оцеляване. Смята се, че значително по-високата концентрация в туморните клетки на протеина GRP78 е отговорна за тяхната устойчивост и раковите клетките не умират, както би трябвало чрез процеса апопноза (програмираната клетъчна смърт), а продължават да се възпроизвеждат и разпространяват. Въпросният протеин е нужен и на здравите клетки в панкреаса, но това обстоятелство се обръща срещу организма, в случай на рак.

Китайската билка Tripterygium wilfordii
Китайската билка Tripterygium wilfordii

Изследователи от Университета на Минесота експериментално доказаха, че екстракт от китайска билка убива туморните клетки при рак на панкреаса. Досега подобни опити са извършвани само с животни.

В китайската народна медицина на билката със странното име lei gong teng или „лозата на гръмотевичния бог“ (Tripterygium wilfordii) се приписват удивителни свойства. Тя лекува възпаления, треска, дори се препоръчва като орален контрацептив за мъже. Последни изследвания доказват, че една от нейните съставки е триптолидът, който действа като инхибитор на протеина GRP78. Това позволява на имунната система да пробие „отбранителната линия“на туморните клетки и да включи естествения процес за самоунищожаване на тези дефектни клетки.

Билката – „убиец“ на туморите може да унищожи рак на панкреаса значително по-бързо от известните терапии, твърдят учените. Още преди години опити с мишки доказаха ефективността на билковия екстракт в борбата с тумори, а последните изследвания с човешки тъканни проби потвърждават възможността един от най-опасните видове рак – на панкреаса да бъде излекуван с помощта на китайската билка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *