Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Непобедим ли е ракът на панкреаса?

Почти 40% от случаите с рак на панкреаса могат да бъдат предотвратени и за това хората просто трябва да променят някои неща в живота си. Британски експерти от Cancer Research UK са убедени, че препоръките им в тази посока трябва да бъдат разгласени широко.

pankreasРакът на панкреаса е смъртоносен вариант на болестта – 97% от жертвите му умират в рамките на пет години. Нещо повече: 92% от пациентите си отиват само няколко месеца след поставянето на диагнозата. Да припомним: това бе причината за преждевременната смърт на Стийв Джобс и звездата Патрик Суейзи.

През последните години медицината, и в частност онкологията се разви и напредна много, но ракът на панкреаса си остава все така непобедим. Проблемът е, че в този случай ракът работи тихо, без външни прояви и обикновено се открива, когато нещата вече са станали необратими. Да се излекува ракът на панкреаса се оказва практически нереално – но той може да бъде предотвратен. За това са достатъчни само няколко промени в начина на живот.
Отказът от пушене и поддържането на здравословно тегло биха предотвратили поне 40% от случаите на рак на панкреаса, потвърждават от medikforum.ru. Особено важно е това условие за онези хора, при които мазнините се натрупват в зоната около талията и бедрата. Не трябва освен това да се пие алкохол – известно е, че спиртните концентрати са сред рисковите фактори за рак на панкреаса.

Съществена роля играят още физическата активност и ограниченията в употребата на червено месо. Който е над 50-те, трябва редовно да проверява как действат системите на неговия организъм. Сред възловите точки на профилактиката е и  панкреасът.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *