Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпитани рецепти за усмиряване на хормоните връщат здравето и доброто настроение

Проблеми с храносмилането, умора след пълноценен сън, повишен апетит и увеличаване на теглото – ако ви мъчи това, значи трябва да направите някоя от рецептите по-долу
хормони

Раздразнителност и безпокойство, безсъние, нередовен месечен цикъл и трудно забременяване, нощно изпотяване – всички тези симптоми могат да се появят вследствие на нарушен хормонален баланс. В различни етапи от живота организмът е по-уязвим на капризите на хормоналните промени – в тийнейджърските години, в критическата възраст и при двата пола, но влиянието е по-силно върху жените.

Деликатният баланс може да се възстанови и поддържа с помощта на природни средства. Кои са те и как се прилагат съветва специалистът по хомеопатия д-р Атанас Михайлов.

При проблеми с щитовидната жлеза е необходимо да си набавите повече селен и йод. Препоръчителната дневна доза е около 55 микрограма на ден, но много лекари препоръчват около 100 микрограма. Добавката може да се взема два пъти дневно. Добри източници на йод са риба, морски дарове и водорасли.

Пчелният клей, известен като универсален и широкодостъпен имуномодулатор, подпомага овулацията. Приемът на клеева тинктура по естествен начин повишава базалната температура. Пият се по 20-30 капки клеева тинктура, разтворени в супена лъжица вода, 30 минути преди хранене. Пчелният клей е добра предпазна мярка и при склонност към образуване на кисти на яйчниците.

Пчелното млечице може да се приема профилактично за регулация на половите хормони. Разпределете 10 г натурално пчелно млечице на 20 части, които да приемате в рамките на 20 дни. Може да вземате пчелния продукт директно, но по-удобно е да го смесите с200г мед. Хапвайте по 1 равна чаена лъжичка всяка сутрин. Пчелното млечице може да приемате и под формата на синтетичен продукт, обикновено преди хранене.

Джодженът има хормонорегулиращ ефект

10 г билка се запарват 10 минути в 250 мл вряща вода. Чаят се прецежда и се изпива на два пъти.

Кълновете на всички зърна имат свойството да балансират хормоните и да подсилват имунитета. При проблеми най-добре се отразяват соевите кълнове, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *