Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заблудите може да попречат за лечението на остеопорозата

Лекарите често напомнят, че е най-добре да се предпазите от заболяване, вместо да се лекувате

остеопороза

Това важи и за остеопорозата, която се характеризира с ниска костна маса и промени в костната структура, водещи до повишена чупливост. В повечето случаи намалената здравина на костите се дължи на недостиг на калций, фосфор и други минерали. Запаси от тези ценни вещества организмът трябва да трупа още в млада възраст, защото точно те удължават живота на костната тъкан.

Според медицинската статистика 25 млн. души в света страдат от остеопороза, като 80% от тях са жени. По последни данни у нас 426 000 имат такава диагноза, също предимно жени.

Съществуват някои масови заблуди около болестта, а профилактичните съвети срещу остеопорозата са лесно изпълними.

Млада съм, костите ми са здрави и не е нужно да им обръщам специално внимание. Рискът от остеопороза се залага в младостта. До 25-30-годипша възраст организмът трупа костна маса, а след това започва да я губи. Колкото по-големи са запасите от калций, за толкова по-дълго време ще стигнат. За да се радвате на здрава костна система, до 50 години не бива да приемате по-малко от 1000 мг калций на ден. След това необходимото количество е 1200-1500 мг.

Приемам хранителна добавка с калций, затова не се безпокоя за костите си. С добавки може да се компенсира известен дефицит, но синтетичните препарати не бива да бъдат основният източник на калций. Този минерал се усвоява най-добре от Организма, когато се приема чрез храната. Богати източници са нискомаслено прясно мляко (300 мл дневно), кисело мляко (415 г), сирене. Калций се съдържа в портокалите, спанака и броколите. В тях има и витамин D, който е от ключово значение при усвояването на калция от храната, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *