ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мурсалски чай пази от рак и цери всяка кашлица

Мурсалският чай е една от чудните билки, с които е благословена нашата земя

Народната медицина и лекарите са единодушни в мнението, че мурсалският чай е универсален лек за всякакъв вид кашлица и препятства растежа на тумори при рак. Трудно може да се предположи, че невзрачното мъхесто растение, което вирее единствено на Балканския полуостров има такава огромна лечебна сила. У нас билката се среща по високите места в Мурсалския дял на Родопа планина, Пирин и Шарпланина. През лятото, когато растението разцъфти в средата на лятото и се покрие с множество жълти цветчета, то притежава невероятна целебна сила. Приготвеният чай има прекрасен златист цвят и специфичен вкус, примесен с нежен ментов аромат..

Мурсалски чай
Мурсалски чай

Мурсалският чай ободрява и тонизира, действа добре при умора и депресивни състояния, има противовъзпалителни и антимикробни свойства. Понеже намалява кръвното налягане, чаят съществено понижава рисковете за сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт. Мощните аксиоксиданти предотвратяват развитието на раковите клетки, чистят плаките и не без основания напитката от уникалната билка се смята за източник на дълголетие. На особените етерични масла се дължи и славата му на универсален цяр срещу всякакъв вид кашлица и респираторни заболявания.

Мурсалският чай влияе положително на отделителната система и простатата, като възстановява не по зле от виагра мъжкото самочувствие.

Напитката се приготвя по традиционния начин,  чрез запарка с гореща вода.  Профилактично е добре да се пие по една – две чаши на ден, като вместо захар за подслаждане се използва мед. Мурсалският чай се комбинира без проблем с всички известни билки, като засилва целебните им свойства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *