Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарство против рак цери шизофрения

Опити с ново лекарство против рак откриват възможност с него да бъде излекувана успешно шизофрения

Учени от университета „Джон Хопкинс“ постигнаха невероятен успех в лечението на шизофрения, използвайки основният компонент на разработено от тях експерименталното лекарство против рак. Макар резултатите да са само от лабораторни експерименти, според директора на Центъра за изследване на шизофрения проф. доктор Акира Сава, успехът обнадеждава изследователите. Медикаментът резултатно повлиява върху хода на това разрушителното психично заболяване и може да блокира развитието на шизофрения още в начална фаза.

Лекарство против рак цери шизофрения
Лекарство против рак цери шизофрения

Изненадващото откритие е публикувано в Бюлетина на Американската National Academy of Sciences, пише Science Daily.

Официалната наука още не е открила средствата за лечение на шизофрения. Съществуващата терапия използва медикаменти, които единствено потискат проявите на това дегенеративно психично заболяване, без да могат да се възстановят щетите, нанесени върху мозъка на пациента.

Учените от института Джон Хопкинс изследват инхибитора FRAX486, който потиска р21-протеините, отговорни за клетъчния растеж на тумори.

При опитите с животни се оказва, че експерименталното лекарство против рак на базата на FRAX486 може да лекува шизофрения, да повлияе позитивно върху болестта на Алцхаймер и дори върху пациенти с аутизъм. Лечебният ефект се изразява в стимулирането на процесите за създаване на нови връзки между невроните, разрушени от заболяването. Няма съмнение, че това е правилният подход към лечението на шизофрения, споделя проф. Акира Сава, но до практическото използване на новото лекарство против рак и психични заболявания, ще трябва да се измине задължителния път за клинични тестове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *