Упражнения и диета подобряват състоянието при шизофрения!

Шизофренията е тежко и инвалидизиращо психично разстройство, което се характеризира с нарушено възприятие на реалността.

Всяка година шизофренията засяга много хора, които вследствие на заболяването не могат да се грижат за себе си. Тежестта за грижите пада на семейството и обществото като цяло. Болните от шизофрения често се оказват бездомни, тъй като те се оттеглят от околния свят в един собствен. Наличните средства за лечение на конвенционалната медицина могат да облекчат симптомите на заболяването, но повечето хора трябва да се лекуват до края на живота си. Учените продължават да разработват нови методи и изследователски инструменти, за да разберат причините за шизофренията, за да намерят по-добри методи на лечение и предотвратяване на болестта.

Въпреки че конвенционалната терапия често може да има неприятни странични ефекти, препоръчително е да се намери лекарство, което намалява до минимум проблемите. Болният и неговите роднини трябва активно да търсят психиатър, който да създаде интегриран план за лечение. Това означава, че освен конвенционални терапии, които произвеждат най-малко странични ефекти, трябва да се назначи подходяща диета и упражнения.

Промени в храненето: Увеличете приема на омега-3 мастни киселини. Проучванията показват, че хората с шизофрения имат ниски кръвни нива на тези основни мазнини. Едно австралийско проучване е установило, че капсулите рибено масло, които са изпили младите хора с висок риск от развитие на шизофрения, драстично намаляват честотата на заболяването в сравнение с контролната група. Омега-3 мастни киселини помагат за неутрализиране на депресията и лекуват разстройство на настроението. Освен капсули рибено масло, трябва да се храните с риба, орехи и ленено семе. Включете в храненето си достатъчно антиоксиданти и хранителна добавка с мулти витамини и минерали, за да може организмът ви да се сдобие с всички хранителни вещества.

Упражнения: Предварителни проучвания показват, че терапията с упражнения е от полза за предотвратяване и облекчаване на шизофренията. Многобройни изследвания са доказали ефективността на всекидневните упражнения за подобряване на емоционалното здраве и повишаване на самочувствието. Препоръчваме ви 30 минути на ден непрекъсната физическа активност. Изберете си предпочитана тренировка – колоездене на въздух или велоергометър у дома, тичане в парка или бягаща пътечка.

Управление на стреса: От стрес може да предизвикате или да усложните шизофренни пристъпи. Ще ви бъде от полза да научите и използвате техники за намаляване на стреса. Намерете ръководство за обучение по медитация или йога, ако искате да се занимавате сами вкъщи. Или потърсете къде около вашето местоживеене се организират такива групи.

 

 

Страшни мисли

Оценете статията
Оценка 5 от 2 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.