ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИПРОБАЙ / CIPROBAY

Съдържа ципрофлоксацин, микрокристална целулоза, кросповидон, магнезиев стеарат, царевично нишесте, силициев диоксид, хипромелоза, оцветители.

CIPROBAIПредназначение

ЦИПРОБАЙ е антибиотик, ефективен при инфекции от бактериален произход. Въздейства при възпалителни процеси, причинени от точно определени щамове в дихателните пътища и при продължителни проблеми със синусите и ушите. Препоръчван при заболявания на гениталиите, пикочните пътища, стомашно-чревния тракт и коремни инфекции. Действа успешно при поразени кости и стави, меки тъкани, при инфекции на кожата, при вдишване на антраксни спори и с профилактична цел при бактериален менингит.

Как се приема

Схемата и дозировката за прием на ЦИПРОБАЙ са индивидуални и се определят от специалист в зависимост от характера на здравословния проблем и общото състояние на пациента. Таблетките се приемат по едно и също време, без да се дъвчат или стриват, с повече течност. Не се препоръчва прием с мляко или плодов сок, обогатен с калций. Лечението с ЦИПРОБАЙ обикновено продължава от 5 дни до три седмици, като при по-тежки случаи е възможно удължаване на срока с лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЦИПРОБАЙ може да причини стомашен дискомфорт и смущения от рода на гадене и повръщане, диария, болки в стомаха, киселини и образуване на газове. Понякога се наблюдават промени в кръвната картина; при деца и възрастни са отчетени болки в ставите, костите, мускулите. Допустими са главоболие, замаяност, влошено качество на съня; в редки случаи има оплаквания за депресивни състояния, обърканост, мисли за самоубийство. Има данни за кожни реакции на алергична основа – сърбеж, зачервяване, обриви, отоци по лицето и гърлото, трудно преглъщане.

Съобщавано е за възпаление на дебелото черво, отклонения във функциите на бъбреците, световъртеж, тремор и гърчове. С приема на този медикамент се свързват единични оплаквания за халюцинации, разстройство на зрителните и слуховите възприятия, тахикардия, чернодробни проблеми, панкреатит, точковидни кръвоизливи по цялата кожа.

Тежките последици от приема на медикамента могат да достигнат до летален финал, затова следва при всяко отклонение след прием на ЦИПРОБАЙ да се направи консултация с лекар за евентуална смяна на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЦИПРОБАЙ не се препоръчва на пациенти, които са алергични към някоя от съставките на този антибиотик.
Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни или чернодробни увреждания. Приемът от диабетици следва да се прецени от лекуващия с оглед на това, че ЦИПРОБАЙ влияе върху стойностите на кръвната захар и лечението в този случай може да влоши симптоматиката на основното заболяване.

Пациенти със заболявания на сърдечно-съдовата система са в риск при предписано лечение с ЦИПРОБАЙ.

Не е подходящ за потребители с епилепсия или други неврологични заболявания.

Бременни и кърмачки не следва да бъдат лекувани с ЦИПРОБАЙ.

Взаимодействие с други медикаменти

ЦИПРОБАЙ не може да се приема едновременно с тизанидин заради опасност от рязко падане на кръвното налягане. Медикаментът не бива да се приема паралелно с антикоагуланти, антипсихотици, медикаменти за епилептици, срещу подагра, терапевтични средства при раково болни или трансплантирани, за ревматоиден артрит и болестта на Паркинсон, антидепресанти, антипсихотици, за регулиране на сърдечния ритъм, против гадене и повръщане. ЦИПРОБАЙ променя силата на въздействие на някои вещества – например анестетици, кофеин, препарати за еректилна дисфункция – затова приемът им трябва да става през двучасова пауза.
_________
Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 10 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *