Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти за лечение след ухапване от насекоми и медузи

През летния сезон осите са навсякъде и всеки може да стане жертва на острото им жило. В повечето случаи е достатъчно ужиленото място да се почисти с дезинфектант. Голяма опасност е алергичната реакция, която се съпровожда с подуване и изисква инжекция против евентуален алергичен шок.

Ароматни масла

ujilvane ot osaАроматните масла от мента, маточина, мащерка или лавандула могат да се използват превантивно. Капват се няколко капки в тоалетно мляко и с него кожата се намазва.

Глава лук

Наложете ухапаното от комари място с половин глава лук, за да се спасите от сърбежа.

Оцет

Киселиността на оцета го превръща в истински антисептик. Намажете ухапаните места.

Топлина

Не се опитвайте да изтръгнете останалото в кожата жило на осата. По-добре доближете до мястото, източник на топлина – запалена клечка кибрит или свещ, защото високата температура унищожава отровата от жилото, пише сп. „Здравен журнал“.

Медузи, морски таралежи

Понякога контактите с тези морски животни са изключително болезнени и неприятни. Мястото на допир може да се подуе, появяват се дори симптоми като главоболие и гадене.

Лечение със студена вода

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите мястото със студена, несолена вода. След това потърсете антисептичен крем, намажете кожата и я оставете непокрита.

Мокър пясък

При липса на вода използвайте за почистване мокър пясък или наложете мястото с лед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *