4 супер ефективни природни средства при слънчево изгаряне

Освен че причинява ужасна болка, слънчевото изгаряне може да развали и дългочаканата ви отпуска. Препоръчително е да намажете кожата си с подходящ слънцезащитен крем, който предпазва не само от изгаряне, но и от меланома. Ако все пак се стигне до изгаряне, можете да приложите тези природни средства:

Кисело мляко

Нанесете малко количество кисело мляко, за предпочитане студено, върху изгорялата кожа и го оставете да действа поне 15-20 минути. Измийте се с хладка, не с топла вода.

slanchevo izgaryane1Масло от невен

Маслото от невен има успокояващо действие и премахва топлината от изгорялата кожа. Намажете се с ароматното масло преди лягане и се измийте на следващата сутрин. Внимавайте маслото да не попадне върху лигавицата и близо до очите.

Хума

Отлично природно средство, което подпомага заздравяването на кожата. Смесете малко количество с вода, нека се получи каша и я нанесете върху засегнатата кожа. Покрийте с чиста марля и оставете да подейства поне 1 час. Подновете лечебнатга процедура, ако кожата продължава да страда.

Белина

Сложете малко количество белина в хладка вода. Напоете чиста хавлиена кърпа с разтвора и я поставете върху засегнатото място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *