Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бактерии-людоеди убиха 18-годишен за два дни

18-годишен американец е починал два дни след интервенция при стоматолог, при която му бил изваден мъдрец. Младият човек ставал жертва на рядка бактериална инфекция.

zubБенджамин Ла Монтеня имал проблеми с никнещ мъдрец, разказват историята от kp.ru. Младежът отишъл при стоматолога си и получил предложение зъбът да бъде изваден. Докторът обяснил, че мъдреците не вършат никаква работа, а лечението им е неблагодарна занимавка: обикновено тези ненужни зъби боледуват повече от другите, създават ядове и проблеми и накрая се налага все пак да бъдат извадени. Бенджамин послушал стоматолога и проблемният зъб бил изваден.

Два дни по-късно младежът починал в ръцете на майка си. Оказало се, че е станал жертва на рядка, крайно тежка и скоротечна форма на бактериална инфекция. Патогените буквално изяли отвътре тъканите на клетника приживе. Историята на Бенджамин Ла Монтеня била разказана от The Independent.

Експертизата на здравните власти сочи, че в кръвта на младия човек или по време на операцията, или непосредствено след нея е проникнала инфекция, което довело до развитието на некротичен фасциит. Това е рядко заболяване, причинявано от стрептококова група бактерии. Ако те с кръвта попаднат в подкожните тъкани и мускулите, буквално ги изяждат. Тази зараза се разпознава трудно в началната й фаза. Първите симптоми приличат на възпаление – висока температура, треска, зачервяване на поразения участък. Най-често инфекцията се развива по крайниците, след инфектиране на порезни или травматични рани. Друго лошо обстоятелство е светкавичното разпространение на заразата: то става буквално за няколко часа.

Жертва именно на такива обстоятелства е станал и Бенджамин. Всъщност фасциит от този тип може да се излекува лесно, ако се улови навреме. Достатъчно е да се вземе кръвна проба и да се установи точно кой е “врагът”, след което да се назначи подходящият антибиотик. Ако нещата закъснеят, като животоспасяваща мярка се прилага ампутация – няма друг вариант, след като бактериите са причинили гангрена. Световната статистика сочи, че от такъв тип инфекции умират до 5% болни – оцеляването зависи от характера на заболяването и здравословното състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *