Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Диана Дренска: Псориазисът не се лекува, но може да се постигне значително подобрение!

Д-р Диана Дренска – началник на отделението по физикална терапия и рехабилитация в болница „Св. Мина“ – Пловдив, разказва за новия апарат турбосолариум в интервю за в. „Доктор“. Апаратът е сравнително нов и се ползва при всякакви кожни заболявания, включително и при псориазис.

Д-р Дренска, какво всъщност е турбосолариумът и при кои заболявания го прилагате?

Турбосолариумът е сравнително нов апарат. Такива има само в Пловдив, София и Плевен. Предимно е с медицинска насоченост. Апаратът е вертикален и това е сериозно предимство от хигиенична гледна точка, тъй като е изключително мощен и добре обезопасен. Прилага се при псориазис, витилиго, дерматити, акне и за подобряване на имунната система. Но основното му приложение, което е с 90-100% успеваемост, е при псориазиса. Действието му е с компютърна насоченост. Има специална програма, изготвена за всяко заболяване. Процедурите се провеждат не в минути, а в джаули. Използват се UVA и UVB лъчи, изолирани са diana drenskaUVC вълните, които са вредни. При различните заболявания се започва с точно определена дозировка. Първо се снема индивидуалната биодоза на пациента, която зависи от типа кожа – пo-бяла, по-тъмна.

Самият апарат ли прави тази диагностика?

Диагностиката се снема от лекаря. На апарата има табло с компютърно насочени програми – отделно за псориазис, за дерматити, за акне. Може да се зададе колко минути да продължи процедурата, по колко джаула на квадратен сантиметър да се приложат. Това вече се определя от лекаря. Задава се програмата, пациентът влиза, поставят се слънцезащитни очила в зависимост от това, коя част от тялото ще се облъчва.

Колко процедури са необходими за лечението?

Броят на процедурите е 10.  В началото се започва през ден, след това – всеки ден. По преценка на лекаря може да се удължат два пъти или веднъж седмично. Това зависи от хода на лечението при даденото заболяване. И най-важното – пациентът трябва да дойде при нас с диагноза, уточнена от дерматолог, от кожен лекар.

Този курс на лечение с турбосолариума при псориазиса еднократен ли е, или се налага да се повтаря през определен период?

Не, при лечението на псориазиса не е достатъчен само един курс. Обикновено се налага провеждането на 2-3 курса годишно, поне в началото. След това може и един път годишно. Около 150 000 българи са с това заболяване. psoriazis

Има ли придружаващи заболявания, които може да попречат на терапията с турбосолариума?

Не се прилага турбосолариум при наличието на каквото и да било онкологично заболяване или ако пациентът има прекалено много бенки по тялото. Затова искаме да дойде при нас с диагноза от дерматолог, който да е уточнил предварително дали може да се прилага лечение с турбосолариум, или не.

Има някои скрити заболявания, като колагенозите например, които може и да не са се проявили видимо, но пациентът да ги носи в себе си. Затова диагнозата трябва да е уточнена.

Освен кожните заболявания, които изброихте, има ли и други, при които тази терапия помага?

Не, това е точно дерматологично насочена терапия. При остеопороза може да се приложи също, но зависи в каква степен от развитието е заболяването. При остеопорозата терапията се провежда комбинирано с медикаментозно лечение. Но не можем да кажем, че с такова облъчване ще повлияем на артроза например или болки по ставния апарат.

 

НОВ И ЕФЕКТИВЕН ЛОСИОН ЗА ПСОРИАЗИС 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *