ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази японска диета обещава 100 години живот!

Японският стил на живот може да ни помогне да доживеем до сто години, твърдят експерти. За това трябва да забравим средиземноморската диета и да преминем на японска, при която се стараем да поемаме храна до 80% от потребността за насищане.

japanОт години учени и диетолози говорят за това, че най-здравословното хранене се осигурява от средиземноморската диета. Тя е богата на плодове, зеленчуци, зехтин и морски дарове. Но всъщност най-много дълголетници има в Страната на изгряващото слънце, а не в района на Средиземноморието! Средната продължителност на живота в Япония е 82.5 години. Японката Мисао Окава с нейните 116 пък е най-старата жителка на планетата, припомнят от medikforum.ru.

Японците живеят най-дълго от всички и най-рядко се сблъскват с тежки болести като сърдечно-съдовите и рака. Затлъстяването сред населението е само 3.5%, докато в повечето страни по света то се измерва с двуцифрени числа.

Но как японците постигат това? Без съмнение – японската диета има принос.
Японците например приключват храненето си със зелен чай, а не с десерт. Сладкото е прието да се добавя към следобедното кафе. Диетата на японците включва скромен процент мазнини, но много плодове и зеленчуци, много водорасли. Наскоро учени от университета в Нюкасъл установиха, че любимото на японците морско зеле например съдържа компонента алгинат, който възпира усвояването на мазнините от организма.
Японците следват привципа hara hachi bu – те не се хранят до пълно насищане, а до задоволяване на около 80% от хранителните си потребности. На тях им е ясно, че мозъкът получава след известно време сигналите за пълно задоволяване на глада. Ако усещането за глад е пълно, значи сме поели повече от необходимата храна.
И накрая – любимото не само в Япония суши е отличен източник на ненаситени мастни киселини омега-3. Както е известно, те са изключително важни за здравето на сърцето и мозъка. Японците изяждат задължително поне 100 грама риба всеки ден. А вие?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *