ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за лечебно вино с билки

Билковото вино не е сложно за правене, стига да имате желание да се занимавате с това.

Разбира се, че можете да си правите чай от билките, но когато се варят те загубват определена част от полезните си свойства. Докато при накисване с вино запазват основната част от хранителната си стойност.

Изберете 1 литър хубаво домашно червено вино и подберете някои от най-полезните билки, които имате около вас – на пазара или в магазина. Това могат да бъдат босилек, кориандър, сушени люти чушки, магданоз, копър, риган, латинка, градински чай, розмарин, мащерка и естрагон. Вместо да използвате само една билка, опитайте съчетаване на няколко, за да създадете свой собствен уникален вкус.

Необходими съставки и консумативи:

  • 1 литър вино
  • 1 чаша ситно нарязани билки плюс няколко свежи листенца с дръжките
  • 2 буркана с капак
  • Стъклена бутилка
  • Цедка
  • Филтър за кафе
  • Фуния

Първо изплакнете пресните билки и ги оставете да изсъхнат добре. Ако ползвате сушени билки – не ги мокрете. След като са изсъхнали добре, нарежете ги на ситно и ги смачкайте с хаванчето.

Разделете на две смачканите билки и ги поставете в двата буркана. След това долейте с вино на половин сантиметър от ръба на буркана.

Поставете капачките на бурканите и приберете на хладно и тъмно място в продължение на най-малко един месец.

След един месец прецедете виното първо през цедка, а след това и през филтър за кафе (или парче тензух, сгънато на две).

Първо поставете няколко клончета от пресните билки в стъклената бутилка, която може да бъде декоративна. След това с помощта на фуния, се налива виното. Може да се наложи втора бутилка, в зависимост от големината на бутилката, която сте избрали. Нормалната доза от напитката е до 2 чаши за мъжете и една за жените дневно.

Наслаждавайте се! Пийте с мярка и наздраве!

 

 

8 причини да пиете вино всеки ден!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *