Да се защитим от слънцето отвътре!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Ласкавото лятно слънце мами навън, но прелестният загар може да струва скъпо, ако не защитите тялото си отвън и отвътре

Да се защитим от слънцето отвътре!
Да се защитим от слънцето отвътре!

Най-популярното средство против вредното действие на слънцето остават кремовете с UV защита, но може да активизираме и своята вътрешна защита с някои природни продукти

Зехтин

Според специалистите увреждането на кожата може да бъде намалено до 35%, ако се консумира повече маслиново масло. Лъчите на слънцето предизвикват образуването на свободни радикали, които влияят негативно на кожата, но с тях водят ефективна борба полифенолите и витамин Е, с които е богат зехтинът.

Цитруси

Мандарини, портокали и другите техни „роднини“ са източници на витамин C, но малцина знаят, че те съдържат и веществото лимонен, предпазващо кожните клетки от увреждане.

Моркови

Те ни дават витамин А с всичките му полезни свойства: подобрява зрението, предпазва от рак, има антисептично действие и забавя процеса на стареене. Каротинът  предотвратява слънчевото изгаряне и се бори със свободните радикали, а сокът от моркови премахва стреса и умората.

Чесън

Заради неприятната миризма определено не си струва да подценявате чесъна. Алицинът в него е мощен антиоксидант, който помага да се предпазим от увреждане на кожата.

Нар

Тези плодове не са намират по всяко време, но е полезно да потърсите. В тях има три пъти повече антиоксиданти от зеления чай, поради което зарастването на рани при слънчево изгаряне на кожата се ускорява. Полифенолите в семките на нара помогнат срещу нежеланата пигментация, причинена от излагане на слънце.

Сок от алое вера

Сокът на това растение има фантастични свойства. Той може да блокира до 90% процента от слънчевата радиация. Притежава шорокоспектърно противовъзпалително действие и помага на кожата да се запази млада и красива.

Домати

Потвърдено е на практика, че ежедневната консумация на домати подобрява с 25% устойчивостта на кожата срещу слънчево изгаряне. Освен това, червеният пигмент ликопен има антиоксидантни свойства и помага да се минимизират вредните ефекти върху кожата от лъчите на слънцето.

Зелен чай

Това е най-добрата напитка, която е възможно да изберете за утоляване на жаждата, както и отлично средство за успокояване на кожата. Една – две чаши зелен чай на ден лесно премахват болезненото зачервяване след продължително излагане на слънце.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *