Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Петър Димков: Самовнушението лекува най-добре

При лечението Петър Димков отделя значително внимание за самовнушението

самовнушение

Самовнушението е оръжие, присъщо ни още от раждането“, пише той в „Наръчник по природно лекуване и живеене“. За всичко това разказва дъщеря му Лили Димкова в „Петър Димков моят баща“.

Лечителят предупреждава, че самовнушението има неимоверно могъщество, но както може да излекува и докара до душевно равновесие неврастеници, душевноболни и въобще хора, които са жертва на безсъзнателни самовнушения, така може да доведе и до печални последици, ако неправилно се практикува. Затова лечителят дава важни съвети и кратки формули за усвояване на здравословното самовнушение:

„Първо, самовнушенията трябва да бъдат добре обмислени и съсредоточени в няколко къси главни формули, които по-късно се повтарят буквално.

Формулата играе голяма роля в успеха или неуспеха на лекуването. Лошото формулиране на самовнушението не само осуетява лекуването, но и може и да влоши положението, за избягване на което ще изложа няколко точно за целта примери.

Второ, самовнушението, произнесено с висок глас или само с тихо шепнене, но непременно придружавано с движение на устните, е заповед, на която се подчинява подсъзнанието. Тая заповед се изпълнява без наше знание, главно нощно време. Поради това вечерното самовнушение играе най-съществена роля и дава най-благоприятни резултати.

Трето, има частни и общи формули за самовнушение:

Частни формули за начинаещи. Престанете да се вайкате и съзнанието ви да се тормози постоянно с тревожни въпроси от рода „Дали ще ми помогне това“, „Дали ще оздравея“, Дали моят случай е безнадежден“ и пр. Знайте, че готовите обезсърчителни отговори са храна за един болен дух. Димков съветва, че „Който подхранва душевността си с такава лоша храна, към него трябва да се приложи следната рецепта:
3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер, се изправяйте до отворен прозорец, поемайте дълбок въздух и повтаряйте настойчиво: „Хиляди се чувстват по-зле, отколкото аз. Имам пълно основание да бъда благодарен.“ Тази малка рецепта трябва да се следва строго цяла седмица или въобще да не се изпълнява – едно от двете.

След изтичане на седмицата следва нова рецепта: на всеки 2 часа след дълбоко издишване болният да изговаря бавно: „В мен управлява нов дух, който не се подчинява на стария. Следователно ще бъда здрав, защото здравият дух гради здраво тяло.“ Това да се повтаря 20 пъти.

И резултатът ще е повече от добър.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *