ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-лесно се отслабва с редовна закуска

Откажете се от вредните продукти и закусвайте редовно, ако искате да сте слаби

zakuska

Глупаво е да мечтаете за стройна фигура, ако постоянно се тъпчете с хамбургери и чипс. Но не само fast food-ът представлява заплаха. Диетолозите съветват да изключите от менюто си колбасите, надениците, маргарина – тези продукти са богати на трансмазнини, които предизвикват затлъстяване и сърдечносъдови проблеми. Най-добре е да забравите също за газираните напитки, пакетираните сокове, алкохолните коктейли – те съдържат много захар, бързи въглехидрати и „празни“ калории. Всъщност ако искате да отслабнете бързо, няма нужда да се отказвате напълно от сладкото – достатъчно е да замените бисквитите и вафлите с черен шоколад. Когато ви се дояде сладолед или торта, пригответе си ги сами. Главното условие е да хапвате десерти не повече от два пъти седмично и само през първата половина на деня.

Ако целта ви е да отслабнете, не бива да пропускате закуската – в това специалистите са категорични, тъй като първият за деня прием на храна задейства метаболизма. Но по въпроса какво да се яде на закуска няма единно мнение. Американски специалисти от National Weight Control Registry препоръчват сутрин да се хапва колкото се може по-стабилно. Немски диетолози пък смятат, че леката закуска е по-подходяща. Кого да послушате, ще ви подскаже собственото ви тяло: ако сутрин имате нужда от омлет и бекон, не се колебайте да се поглезите с тях. Ако не усещате глад, мюсли или плодова салата са напълно достатъчни. Добрата новина е, че сутрин може да си позволите почти всичко и това няма да се отрази зле на фигурата ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *