Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои натурални храни правят зъбите ни бели?

Уважавани стоматолози препоръчват на всеки, който иска да има холивудска усмивка, да яде черен шоколад, кашкавал и ягоди. Тези храни правят зъбите ни бели!

zubolekar_ruseТъмният шоколад наистина съдейства за белотата на зъбите, тъй като съдържа теобромин. Този алкалоид укрепва зъбния емайл, припомнят от medikforum.ru. Колкото по-здрав е емайлът, толкова по-малка е вероятността гладката повърхност на зъбите да се повреди и те да започнат да пожълтяват и посивяват. За жалост повечето хора предпочитат млечен шоколад, а там нещата са по-различни Млечният шоколад действа в обратна посока, тъй като съдържа повече захар и мляко. Забележете как след похапване на млечен шоколад и дъхът ви се променя – миризмата е неприятна поради усвояването и разлагането на споменатите ингредиенти в устната кухина. Със сигурност това въздейства върху зъбния емайл!

Зеленият чай съдържа танини, които предотвратяват появата на петна по зъбите.Това се случва, тъй като танините препятстват заселването на бактерии по зъбите и между тях . В тази напитка има и полифеноли, които неутрализират повишената киселинност на слюнката и също атакуват патогенните бактерии. Накрая – зеленият чай повишава стойностите на флуора и това пази емайла от ерозия.

И ягодите са полезни в посоката, която ни интересува. Защото съдържат ябълкова киселина – фермент, активно изчистващ петната по зъбите. За да поработите върху бялата си усмивка, смачкайте 1-2 ягоди и добавете голяма щипка сол. От получената кашичка вземайте с четка и енергично търкайте зъбите си. Изплаквайте хубаво със студена вода.

Кашкавалът вдига нивото на рН в устната кухина и прави средата по-малко киселинна. Така намалява рискът от ерозия на емайла. От друга страна похапването на жълто сирене добавя калций в организма, а това за зъбите без съмнение е важно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *