Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от бучка на брадичката?

Бучка на брадичката може да означава различни неща. Някои ги наричат възли, кисти, подутини или възелчета. 

Бучките могат да се появят навсякъде по брадичката, шията и околностите. Те често са болезнени, червени и подути. Най-добрият начин да се отървете от бучка на брадичката ви е да се определи причината и да се отстрани. Може да бъде и врастнал косъм.

  1. Проверка на лимфните възли в областта на шията. Инфекциите причиняват болезнено подуване на лимфните възли. Това е ранен сигнал, че възелът на брадичката може да е инфекция. Инфекциите могат да бъдат лекувани лесно с антибиотици, но трябва да ви бъдат предписани от вашия лекар.
  2. Трябва да разберете дали нямате алергия към ухапвания от насекоми. Някои хора имат сериозни алергични реакции към ухапвания. Възли, кисти или бучки се подуват в по-голяма степен, ако имате алергия. Може да се наложи да вземете антихистамин, например фенистил.
  3. Почистете възела с алкохолни кърпички, намажете с антибиотична маз (например гентамицин) и поставете превръзка, ако бучката е причинена от протриване на кожата. Това се случва, когато се бръснете и прекалите с натискането или по невнимание сте пробили кожата. Там се събират мръсотии и бактерии, което предизвиква подуване и зачервяване.
  4. Свържете се с вашия лекар, ако бучката не се маха повече от една седмица или ако бучката е на дете. Бучките, които растат и стават по-болезнени се нуждаят от незабавно внимание. В редки случаи тези бучки, подувания и други подобни могат да се окажат тумори и трябва да бъдат биопсирани, за да се види дали не са ракови.
  5. Обадете се на 112, ако имате възел на брадичката си след удар в главата, чувствате се замаяни, имате гадене или безсъзнание. Вие може да имате вътрешни кръвоизливи, причинени от мозъчно сътресение.

Винаги търсете медицинска помощ, ако имате оплаквания.

 

 

Как да си направите домашен крем за бръснене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *