Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важно е не само какво ядем – а и кога!

Колкото по-късно в рамките на деня е основното ни хранене – толкова по-малко шансове имаме да отслабнем или да съхраним стройния си силует.

edenНово изследване на американски учени доказва една стара хипотеза, че важен фактор за успеха на една диета е времето. Времето задължително присъства във формулата на стройния силует, припомнят от www.kp.ru . Учените от Бостън заедно с колеги от Испания обобщават: за да постигнеш редукция на теглото не е достатъчно единствено внимателно да си изчислиш калориите, но и да вземеш предвид часа от деня, в който ще ги погълнеш. Един от ръководителите на изследването, професор Франк Шеер дори е на мнение, че времето за приема на храната има не по-малко значение, отколкото нейната калоричност.

Професор Шеер свързва това с възможността по-бързо да бъдат изгорени въпросните калории. Според публикацията му в International Journal of Obesity статистиката доказва, че хората, които приемат най-калоричните си храни късно, дори при диетично хранене отслабват по-бавно от други, за които приемът на голямата порция калории е в по-ранен час на деня.
В изследването са участвали 420 доброволци от Испания, които смъквали килограми организирано, по специална програма в продължение на 20 седмици. Ръководителите на изследването ги разделили на две групи: едната обядвала в 15 часа и тогава приемала 40% от плануваните калории за деня. Участниците във втората група обядвали поне час по-късно и също поемали 40% от дневната норма калории. При тях имало тенденция към редукция на килограмите, но много по-бавно в сравнение с хората от първата група.

Времето за закуска и вечеря не се отразявало чувствително върху описаната тенденция. В същото време било отбелязано, че много често доброволците, които обядвали късно, пропускали закуската на следващия ден или закусвали много скромно. Същите хора били по-слабо чувствителни към инсулин, което ги поставя в риск да развият диабет. Съвет от учените към отслабващите: Ако искате да свалите килограми – обядвайте рано!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *