Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнем със “сладка” музика?

За да ядем по-малко сладко, трябва по-често да слушаме “сладка” музика по време на хранене. Твърдението е на учени от Оксфордския университет.

sladЗнае се, че захарта е наричана бяла смърт и че за здравето на човека прекаляването със захар е по-опасно от повишената консумация на мазнини. Много хора обаче все не могат да се откажат от сладкото, коментират от medikforum.ru. Трудно е дори да се намали обичайното количество сладости – пристрастените имат усещането, че биха се лишили от най-големите си житейски радости. Британските учени са установили обаче, че мозъкът може да бъде излъган и това позволява потреблението на захар да се съкрати без особени морални страдания!

Това може да се постигне чрез приятна, “сладка” музика, която съпровожда храненето. Установено е, че тя усилва вкусовите усещания. Мозъкът възприема вкуса на продуктите по-остро, от което сладката храна става по-сладка, а солената е някак по-пикантна. Ръководителят на изследването – професорът по експериментална психология Чарлз Спенс е убеден, че подобна методика дава възможност на човека да намали количеството на нездравословните ингредиенти в храната, включително на захарта. При това не страдат нито приятните усещания, нито чувството на засищане. Професор Спенс е убеден, че чрез подходящата музика вечерята например може да бъде с 10% по-малко сладка или солена, без това да се отрази на вкусовите възприятия. В същото време съкращаването на захарта и солта с 10% има огромно значение за подобряването на здравето.

Разбира се – много е важно каква точно музика звучи при храненето. Мелодията, видът на инструментите, темпото – от всичко това зависи дали наистина музиката ще ни помогне да се заситим с по-малко сладко и солено. Според британския професор много скоро мобилните телефони ще се обзаведат с приложение, което съдържа специално подбрана “отслабваща” музика. Тягата към сладкото, както и много други неща, се намира в главата ни и може да бъде командвана оттам, уверява професор Спенс.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *