БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Иво Танев: Ценя лекарите, които не тъпчат хората с медикаменти! Храната лекува!

– Г-н Танев, в какво здраве се намирате в момента?

– Слава на Бога, в добро. Все още отшумява контузията ми в рамото, която си причиних по най-глупавия начин преди 2 месеца. Бяхме в Мелник със съпругата ми, за малко да падна по едни стълби, защото се зазяпах по една красива къща. Успях да се хвана за една греда,  но доста лошо си усуках рамото.

– Имате ли хронични страдания или заболявания?

Иво Танев
Иво Танев: Храната лекува

– За щастие нямам, но никога не е късно да се появят с годините. Вече съм почти на 50!

– Кога за последен път ви се наложи да потърсите лекарска помощ и при какви обстоятелства беше това?

– Именно след контузията на рамото потърсих помощ в Ортопедията в кв. Горна баня. Там ми направиха различни процедури във физиотерапията, благодарение на които успях да се възстановя от тази травма. Приложиха ми криоелектрофореза, ултразвук, електрофореза и масажи.

– Имате ли впечатления от условията в българските болници, какви са те?

– Аз смятам, че всеки от нас е наясно със ситуацията в здравеопазването. За съжаление се закриват болници, а повечето тънат в мизерия. И всичко това ни го причиниха тези, които ни управляваха през последните 20 години. Хем бяха некадърни в действията си, хем не спираха да крадат! Това е безумие.

– Как се поддържате в добра форма – имате ли специален режим на хранене или на живот?

– Аз съм човек, който обожава да се движи, спортувам сериозно и редовно. Дори зимата, когато времето не позволява крос в парка, 30 минути правя бързо качване и слизане по стълбите до осмия етаж на нашия вход. Отразява ми се прекрасно. Редовно играя тенис. Но като казвам редовно, означава по 4-5 пъти в седмицата и това вече 26 години. Планинар съм. С жена ми сме обиколили, де що има гора и полянка (Ха-ха).

Имам къщичка на морето и лятото обичам да се гмуркам. Скоро се оборудвах с подводна камера и нямам търпение да я тествам.

Храната е от първостепенно значение за нашето здраве! Жалко е, че малко хора проумяват това! Храната може да лекува, но може да бъде и сипна отрова. Много отдавна в семейството ми свикнахме да се храним здравословно. А от няколко години съобразявам храненето си със „Зоната“.
Става въпрос за книгата на Вари Сиърс „Зоната“.

– Бихте ли казали повече за този режим на хранене?

– Най-същественото в това хранене е правилното съотношение и баланс в храната между въглехидрати,
белтъчини и мазнини. Това създава толкова необходимия за човешкия организъм хормонален баланс. Човек се чувства много жизнен и свеж. Изпълнен със сили и енергия! А от там и доброто настроение в ежедневието. Огромна грешка в ежедневието на хората е постоянното приемане на храна с високо съдържаше на въглехидрати. Това разболява неусетно.

Аз не пия кафе. Нямам необходимост! Сутрин на гладно изпивам една чаша топла вода с няколко капки лимон. Не гореща, но доста топла. Много е тонизиращо. Активира и имунната система. Кафето вдига нивото на инсулина, което от своя страна превръща приетите въглехидрати в мазнини, а наличните ги складира надълбоко. Същият ефект се получава и при приемането на високовъглехидратни продукти. Първият признак за това е, че на човек му се доспива.

Едно интервю на Маргарита Благоева от в. „Доктор“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *