Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

По-бързо се отслабва с ходене, отколкото с тичане

Масово се препоръчва бягането за здраве, но се оказа, че ходенето е доста по – добро средство

ходене

Да бягат хората до 35 годишна възраст. Ставите и краката им са още млади“ и понасят много по силния амортизационен ефект от бягането. То натоварва по силно сърцето и дробовете. Достига се пулс над 130 удара в минута дори и при лек крос. А при спринт сърцето бие със 160 170 удара. Това вече е опасно, особено ако си минал 50 г.

А ходенето натоварва много по-малко глезените и коленната става. При него пулсът е до 100 110 удара идеален за укрепване на сърцето и изчистване на съдовете. Полезно е за мускулите и сухожилията, както и за хора с разширени вени, повишен холестерол и високо кръвно. Ходенето е и разход на енергия и ускорява обмяната. Затова помага за отслабване в комбинация с диетата. Разходка за час се оказва по полезна от бягане 40 минути. Ефектът е още по голям, ако е в планината, заради чистия въздух. Оптималната надморска височина за ходене е от 700 до 1300м, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *