ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАРИКСИНАЛ ГЕЛ / VARIXINAL GEL

Съдържа екстракти от конски кестен, див чемшир, черна боровинка и готу кола (азиатска центела).

Предназначение

varixinalВАРИКСИНАЛ е лекарствен продукт, с чиято помощ се облекчава симптоматиката при венозна недостатъчност: болки и отоци в долните крайници – основно в областта на глезените, при синдром на уморените крака, при разширени вени, точковидни кръвоизливи и спазми, застойни състояния при продължително пребиваване в седнало положение. Причините за венозните проблеми могат да бъдат от различно естество: бременност, наднормено тегло, наследственост, режим на работа и живот, друго заболяване.

Гелът съдейства за подобряване на венозния тонус, възстановява еластичността на венозните стени и подобрява циркулацията на кръвта.

При комбинирана терапия лекуващият може да предложи паралелно приложение на гел и таблетки. Таблетките ВАРИКСИНАЛ имат аналогичен състав, като е добавен витамин С за подобряване на антиоксидантната защита, и биофлавоноида хесперидин. Чрез него се усилва укрепващата функция на лекарствения комплекс, стабилизирането на съединителната тъкан, респективно – венозните стени, и намаляването на подкожните кръвоизливи.

Как се приема

ВАРИКСИНАЛ гел се прилага външно. Проблемните зони се намазват грижливо, като движенията са от ходилата нагоре. Процедурата се повтаря два пъти дневно. Тази терапия следва да се комбинира с подходящ хранителен режим и физическа активност. Да се избягват пържени и солени храни, алкохол и тютюнопушене. По възможност да се прекарва по-кратко време в седнало положение – за препоръчване са ходене пеш, бягане, плуване. При седене не кръстосвайте крака; не носете продължително обувки с високи токове и стегнати чорапи.

Възможни нежелани ефекти

Тъй като продуктът е на билкова основа, възможните реакции при първоначално приложение могат да бъдат леки и са преходни (лек сърбеж, затопляне). ВАРИКСИНАЛ ГЕЛ може да се прилага продължително, без привикване и без негативни странични ефекти. Композицията от билкови екстракти съдейства за пълноценно хранене и насищане с кислород, за регенериране на съединителната тъкан, което е изключително важно за тонуса и функциите на вените.

Кога НЕ БИВА да се приема

Лечебният гел по принцип може да се ползва без ограничения. Ако обаче се проявят необичайни симптоми, които усложняват здравословното ви състояние и които свързвате с използването на продукта, направете консултация с лекуващия.

Взаимодействия с други медикаменти

Не са известни.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *