Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕСОБЕЛ / ESSOBEL

Съдържа есциталопрам оксалат, коповидон, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, стеаринова киселина, титанов диоксид.

essobel20Предназначение

Този продукт е предназначен за лечение на депресия и разстройства: обсесивно-компулсивно, паническо, социално, генерализирано. Действието на ЕСОБЕЛ е насочено към повишаване на серотониновите нива в мозъка – предпоставка за преодоляване на депресивната симптоматика.

Как се приема

Лечението с ЕСОБЕЛ е по индивидуална схема в зависимост от диагнозата. Не променяйте самоволно дозировката, не прекратявайте приема без лекарска консултация!

Стандартната доза при депресия е 10 до 20 мг от продукта в зависимост от здравословното състояние на пациента. При паническо разстройство медикаментът се въвежда постепенно: от 5 мг веднъж дневно през първата седмица, до 10 или по изключение 20 мг през следващите етапи. Останалите видове тревожни разстройства – социално, генерализирано и обсесивно-компулсивно, обикновено се повлияват от 10 мг на ден, но е възможно да има увеличение до 20.

Пациенти от третата възраст приемат 5 до 10 мг под лекарско наблюдение. Тази група заболявания изискват продължително лечение; трябва да сте готови за това, че в първите седмици може да се почувствате по-зле от обичайното преди да започнете лечение. Не променяйте самоволно дозировката и не прекъсвайте лечението.

Не спирайте приема, ако продължително време сте били на ЕСОБЕЛ и чувствате трайно подобрение. Спирането на медикамента изисква консултация с терапевта и се извършва по специален ред.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЕСОБЕЛ може да причини обриви, поява на зачервявания и мехури по кожата, гадене, оток на устата и гърлото и затруднения при дишане, преглъщане и говорене. Възможно е да става дума за алергични реакции, от чиято интензивност зависи дали ще продължите лечението с този продукт. Ако чувствате объркване, треперите и получавате неволни мускулни контракции, може би се касае за т.н. серотонинов синдром. Незабавно потърсете лекарска помощ.

В редки случаи ЕСОБЕЛ причинява кървене – включително стомашно, гадене, промяна на апетита – загуба или прекомерно нарастване, необичайно потене, диария или запек, загуба на сексуално желание, изтощение и висока температура.

Има съобщения за усилване на тревожните симптоми, разстройство на съня, халюцинации, агресивно поведение. Допустими са мисли за самоубийство. При клинични изследвания се откриват промени в кръвната картина, отклонения във функциите на черния дроб, чупливост на костите, хранителни разстройства – анорексия. Наблюдавани са също промени в кръвното налягане – намаляване, и в сърдечния ритъм.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕСОБЕЛ не е подходящ за лечение на лица под 18 години.

Не вземайте това лекарство, ако имате алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът не е подходящ за лечение на пациенти с диабет, бъбречни и чернодробни проблеми, епилепсия. Не се използва в случаи на коронарна болест на сърцето и други сериозни сърдечни заболявания.

Приемът на ЕСОБЕЛ по време на бременност може да бъде допуснат от лекуващите при определени условия. Ако той бъде разрешен, пациентката не бива да спира приема самоволно. При раждането медицинският екип трябва да бъде информиран, че бъдещата майка е била на тази терапия.

Взаимодействие с други медикаменти

ЕСОБЕЛ не може да се приема с някои медикаменти в паралел. Приемът на този медикамент изисква двуседмично прекратяване на друга терапия преди старта на ЕСОБЕЛ и една – след края на лечението, преди да бъдат въведени отново няколко групи лекарства. Става дума за други антидепресанти, антибиотици, обезболяващи, литий, антикоагуланти, противовъзпалителни, медикаменти срещу малария. Не вземайте едновременно с ЕСОБЕЛ препарати, съдържащи жълт кантарион.

Усреднена цена в аптеките – 24.80 лв за опаковка от 28 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ЕСОБЕЛ / ESSOBEL

  1. Анна каза:

    Пия есобел от 7месеца.Психиатърът,при когото ходя,се разболя от ковид и вече не работи.Мога ли да продължа да го пия,или някак да го спра? Познавам хора,които го пият много години .Объ ркана съм!

  2. Васил каза:

    Здравейте, приемам Есобел от 1 месец, забелязвам, че пулсът ми в покой е 55-60 удара в минута. Вижда ми се доста малко, възможно ли е да се дължи на лекарството?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *