Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ортопедичната пилота помага при гръден кош тип “птичи гърди”

Тревожи ме състоянието на сина ми, който е само на 5 години. Първо откриха, че има плоскостъпие, после деформацията на гръдния кош – тип „птичи гърди“, а наскоро и сколиоза – втора степен. Какво мога да направя? Има ли начин на лечение? В момента той носи ортопедична пилота, препоръчват му плуване, почивка на море и излагане на слънце, гимнастика, твърдо легло без възглавница, всички млечни продукти и сурови ядки. Достатъчно ли е това? Гаранция ли е за спиране на тези деформации и корекцията им? Какви специализирани клиники има за това в страната, кои са най-добрите специалисти в тази област? Възможно ли е да се прилагат някакви физиотерапевтични или други, алтернативни форми на лечение и профилактика? Може ли пилотата да му навреди, защото притиска не само гръдната кост, но и раменете му напред? Как да предотвратим по-нататъшното развитие сколиозата? Кой е най-добрият и най-лошият вариант за в бъдеще?

Жанета Димова, Варна

Най-изявените специалисти у нас по проблемите на гръбначна хирургия са колегите в едноименната клиника в института Горна баня -София. Утвърдени имена са доц. Танчев, доц. Стоков /тел. 048/84-97-37/.

В Плевен посочвам името на д-р Росманов, в Пловдив – д-р Ставрев и др. Напълно съм съгласен с приложеното лечение. По принцип лечебното въздействие трябва да бъде комплексно-коригиращи шини/пелоти/, упражнения, физиотерапия, рехабилитация, режим, диета и пр. Всеки отделен случай е строго индивидуален като тежест и степен на засягане. В този смисъл и прогнозата, предположението за бъдещо протичане се прави строго персонално. Добре е, че съвсем навреме, рано, без закъснение сте открили проблема и сте реагирали с очевидно добре прецизирано и издържано съвременно лечение. Повече едва ли може да се каже тук, поради което ще се въздържа от хипотези. Имайте доверие в лекуващия екип и поддържайте тясна връзка с него.
Д-р Емил НедялковLekuva.net, 0888/63-67-18.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *