Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет билки могат да ни спасят в летните горещини

Кои билки могат да ни помогнат да понесем по-безопасно летните горещини? Лековитите треви и растения са наши помощници – с тяхна помощ по-лесно дишаме, осигуряваме комфорт на кръвоносните си съдове и укрепваме имунната си система.

nevenЗа петте най-необходимите през новия сезон лековити растения разказват от www.kp.ru:

* Сибирски женшен. Той е отличен адаптоген, който повишава устойчивостта на организма към стрес. Рязкото повишаване на температурите тези дни е една от възможните стресови ситуации, в които това може да се провери. Настойката от сибирски женшен или таблетките от съответната хранителна добавка помагат да се приспособим бързо към горещините и недостига на кислород.

* Облепиха: един не много използван у нас продукт, който подпомага еластичността и гъвкавостта на кръвоносните съдове. Продуктите с облепиха намаляват риска от образуване на тромби, който нараства в топлите дни – тогава бързо губим течности и кръвта се сгъстява. Всички възможни варианти с облепиха от аптеката са добри в тази ситуация; те съдействат и за добро функциониране на стомаха.

* Невен. Мощно противовъзпалително средство – полезни са и цветовете, и листната маса. За лятото се препоръчва чай от невен-цвят: две супени лъжици маса се запарват в половин литър вода и запарката на равни части се изпива за един ден.

* Блатен тъжник – тази билка поддържа кондицията на лигавиците и ги пази от възможни повреди. Ако въздухът е горещ и сух, профилактично може да се пие настойка от сухата билка. Една препълнена чаена лъжичка е достатъчна за чаща вряла вода. Запарва се десетина минути, прецежда се и се пие на малки глътки.

* Маточина. Един великолепен природен енергетик. Помага да се концентрираш и да се разсъниш бързо-бързо сутрин. Направете си чай от маточина по следната рецепта: чаена лъжичка от билката се запарва с чаша вода. Прецежда се и се пие с лимон и мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *