Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет лесни начина за премахване на пъпки

Пъпките са сред факторите, които подкопават увереността в себе си при много жени. Както и при немалко мъже! Преди да потърсите скъпи лечебни мазила и да си уреждате визита при дерматолог, опитайте да се справите с изпитани домашни рецепти като предложените от medikforum.ru. Ето пет от тях:

papka* Сок от чесън. Много често причина за всякакви пъпки, включтелно акне, са бактериите, проникнали под кожата. С тях лесно се справя чесънът – старо и ефективно народно средство. Настържете няколко пресни скилидки чесън и с малко количество от сока намажете пъпките. Дръжте намазаното толкова, колкото можете да изтърпите. Останалата чеснова паста изяжте с препечена филийка хляб: похапването на чесън също помага за премахването на пъпките.

* Лимон. Сокът му е отлично средство за нощна грижа за кожата. Прясно изцеден сок от лимон нанесете върху пъпките и си легнете да спите. Киселината и витамин С ще си свършат работата. За добро утро измийте добре намазаното място и сложете лек дневен крем.

* Маска от хума. Тя стяга порите и изсушава кожата, което подпомага почистването на пъпките.

* Пресен доматен сок. Яжте колкото можете домати – те са наситени с антиоксиданти, съхраняващи младостта на кожата. Прясно изцеден доматен сок можете да намажете върху проблемните участъци на кожата, това подпомага тяхното очистване.

* Маска от яйчен белтък. Тази суровина опъва кожата и я изчиства от всякакви бактерии. Разбитият белтък се нанася тънко върху кожата и се изчаква да засъхне. Отстранява се чрез тампони и лицето се измива с хладка вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *