ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сок от чесън е най-мощното прочистващо средство за организма

Чесънът и особено сокът от чесън имат силна ми­ризма, но въпреки това той е особено полезен при про­чистване на организма и в частност на чревния тракт.

 sok ot chesun, сок от чесън, прочистване на организма, стомашно-чревен тракт

Чесънът е богат на синапено масло, което заедно с другите вещества, благоприятстващи прочистването на организма, оказва позитивен ефект върху него. Той стимулира апетита и отделянето на стомашни сокове, както и по-доброто функциониране на перисталтиката и по-бързото отделяне на урина.

Етеричните масла в чесъна бързо и ефективно отстраняват слузта в синусите, бронхите и бели­те дробове. Те спомагат и за отделяне на токсините, натрупани в организма, чрез порите на кожата.

Сокът от чесън е доказал своето положително действие при отстраняване на паразитите в червата, както и при лечение на дизентерия, включително и амебна такава. Паразитите и бактериите не могат да съществуват, ако не разполагат с подходяща хранител­на среда. Ако органите на отделителната система са задръстени със загниващи отпадъци, тогава може да се очаква бързата поява на различни паразити. Ако човек продължава да консумира редовно месни и други не­органични храни, тези бактерии ще започнат да се размножават още по-бързо. В тези ситуации чесънът може да се окаже незаменим, тъй като спомага за отстраняване на натрупаните отпадъци, а по този начин и от микробите и паразитите. Все пак, за да се пре­дотврати появата на тези симптоми, необходимо е да се направи още една стъпка. За да се прочисти напълно отделителната система, трябва да се промие дебелото черво чрез клизми и иригации. Храната, която се кон­сумира, е важно да може да се усвоява максимално бързо от организма и в същото време да не води до акумулиране на голямо количество отпадъчни вещест­ва. Това се постига чрез приема на обилни количества разнообразни сурови зеленчукови сокове, допълнени с балансирана диета от сурова растителна храна.

Трябва да се има предвид, че при приготвяне на сок от чесън миризмата изчезва от сокоизстисквачката за няколко дни, като през това време е възможно пригот­вените сокове да имат миризма на чесън.

 

Доказано: чесънът убива раковите клетки

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *