Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравето е във ваши ръце

Две прости правила пазят здравето и държат болестите далеч

ябълка Яжте червените ябълки с кората. В нея се съдържа по-голямата част от полезните вещества на плода. Лабораторно изследване установи, че в корите на червените ябълки се крият повече от 10 химични съединения, възпрепятстващи растежа на канцерогенните клетки. И корите на останалите видове ябълки са полезни, но не чак толкова. Трябва да бъдете внимателни, ако ядете отглеждани в промишлени количества плодове. Известно е, че те се обработват с пестициди и други химикали, затова корите им са вредни.

Ароматерапия с лавандула и розмарин. Етеричните масла от тези две често срещани растения имат силно действие върху нервната система и помагат при смущения на съня. Според научно изследване дори краткото действие на етеричните масла от лавандула и розмарин намалява до 24% нивата на кортизола, т.нар. хормон на стреса. Именно той е честа причина за повишаване на кръвното налягане и потискане на имунната система. Ароматерапията с двете растения редуцира свободните радикали в клетките по същия механизъм, по който действат и антиоксидантите, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *