Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти с натурални масла за здраве и красота

Натуралните масла са приложими както в народната медицина, така и в козметичната индустрия

масла

От известно време в нашите аптеки и магазини се появиха кафяви или сини стъклени шишенца с натурални масла (обикновено маслиново или царевично), в което са разтворени есенции от различни растения. Тези да се използват като превъзходни лекарствени и козметични средства.

Главните методи на въздействие на етеричните растителни масла са масажът, компресите, влажните обтривания, ваните, инхалациите и дори понякога вътрешният прием. Макар че последното рядко се прилага, тъй като етеричните масла имат висока проникваща способност и дори вътрешно заболяване може да се лекува външно. Те действително са уникални: лесно достигат до болния орган не само през кожата, но и през всички тъкани.

Като мощно лечебно средство, контактното лечение с етерични масла изисква наблюдение и консултация с лекар. Но има и универсални и напълно безобидни рецепти.

Може във вода да се добавят по . 2 – 3 капки масло от коприва. То подхранва косите и стимулира растежа им. То се използва и за сваляне на грим от най-чувствителната част на лицето – областта около очите.

При използване на ароматни масла във ваната тялото се покрива с естествен маслен филм, който защитава кожата от загуба на влага, омекотява я и възстановява еластичността.

Маска от прасковено масло стимулира обменните процеси в кожата и „отлага“ нейното повяхване. Тя е незаменима, ако кожата е пострадала от неблагоприятните метеорологични условия.

Използвайте няколко капки масло вместо нощен крем: за повехнала кожа – лавандулово или масло от семена на моркови; за уморена кожа -розово или кедрово.

Маслото от пшенични зародиши премахва отоците, зачервяванията, отстранява сухотата и лющенето на кожата около очите.

Добавете в дневния крем няколко капки масло от невен, което защитава кожата и от ултравиолетовото излъчване, и от резките промени в температурата.

Масло от чаено дърво се използва при педикюр: то има антисептични и противогъбични свойства, лекува напуканата кожа, дезинфекцира стъпалата.

Чупливите нокти се укрепват с- масло от гроздови семки.

Но преди да започнете прилагането на етерично масло, задължително си направете тест за алергия: нанесете няколко капки на вътрешната сгъвка на лакътя. Ако след 12 часа кожата не се е зачервила и подпухнала, лекарственото средство не ви е противопоказано, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *