Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Осветената спалня ни кара да трупаме килограми

Специалисти установиха, че осветлението и видимостта в спалнята могат да са непосредствена причина за трупане на наднормено тегло. Британски учени изследваха жени, които спят в излишно осветени спални и се оказа, че всички те имат твърде висок индекс на телесната маса и високи показатели за обиколката на талията и бедрата.

woman-suffering-from-insomniaАнализът на сведенията, получени от медиците в Института за изследвания на рака в Лондон, навеждал на този извод. В проучването участвали 113 000 жени, уточняват от medikforum.ru. Учените коментират какво се случва, ако в спалнята е твърде светло през нощта. Настъпват нарушения на циклите на съня, което именно е причина за трупането на килограми.

Жените, които нощуват в стаи, където всичко се вижда дори при изключено осветление – са в риск за теглото си. При тях настъпват различни повреди на вътрешния биологичен часовник. Обилното изкуствено осветление променя настроението, физическата сила и дори процеса на преработване на храната. Блокира се и изработването на хормона на съня мелатонин.

Експертите обясняват още, че светлината нощем може да причини хормонално разстройство. Това е опасно и може да разстрои не само съня, но и храненето и метаболизма. Тъкмо по тази причина е добре нощем да са изключени всички източници на светлина. Ако причина за осветеността е външно осветително тяло – прозорците на спалнята трябва да се закрият с плътни завеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *